Zo maak je winst met het opknappen en verkopen van een huis

Mensen die een huis kopen, opknappen en vervolgens doorverkopen met winst. Je ziet het overal; misschien wel bij jou in de buurt en anders wel op tv. Deze mensen nemen hierbij vaak een groot risico. Ze zijn niet alleen de aankoopprijs van de woning kwijt, maar investeren ook in de verbouwing van het pand. Het doel is natuurlijk om al deze kosten weer uit de verkoopprijs te kunnen halen en het allerliefst met een mooie winst op het pand.

Denk er goed over na wat je wilt verbouwen om de woning vervolgens te kunnen verkopen. Je kijkt zelf vaak anders tegen een woning aan dan een buitenstaander. Dit komt omdat je de woning al kent, je hebt er een tijd gewoond of je bent er al een tijdje mee aan de slag. Je raakt aan allerlei gebreken en ongemakken gewend, waardoor dit voor jezelf niet meer opvalt. Eventuele kopers kunnen hier echter wel over struikelen. Zelfs kleine dingen kunnen ertoe leiden dat of de koop niet doorgaat of dat de verkoopprijs veel lager wordt dan je bedoeling was. Een makelaar, maar ook goede vrienden, kunnen je op veel ideeën brengen en wijzen op de punten die zeker nog aangepakt moeten worden.

Maak weloverwogen keuzes

Denk bij elke investering na of dit het waard is. Je moet constant een afweging maken tussen de te maken kosten en te verwachten baten die hieruit voortkomen. De investeringen die wel een grote meerwaarde aan de woning geven zijn het hoogstnoodzakelijk en niet altijd smaak gebonden. Kies voor een neutrale keuken en badkamer als je deze vervangt, anders kan het eventuele kopers afschrikken. Denk erom dat je de juiste vergunningen hebt voordat je aan een verbouwing begint. Het laatste wat je wilt is dat je midden in het proces de verbouwing moet staken. Een verbouwing kost veel geld en tijd en levert naast een mooi resultaat vaak ook veel rommel en hoofdpijn; zaken waar niet iedereen op zit te wachten. Als je de juiste keuzes maakt, verdient zich dat vast snel terug.

Kleine dingen maken een groot verschil

Zit een grote verbouwing er niet in, steek dan alsnog tijd in het herstellen van de kleine dingen in en rondom het huis. Zorg voor een goede afwerking en een opgeruimd huis. Er zullen meer potentiële kopers op de woning afkomen zodra binnen is geverfd, losse plinten vastzitten en er geen behang of vloerbedekking los zit. Een rommelig huis verkoopt niet, dus zorg voor opgeruimde, ruime kamers en goede verlichting. Ook een beetje investeren in de verkoop door bijvoorbeeld de dakkapel te vernieuwen of het schilderwerk aan te pakken, doet al wonderen voor de verkoop van de woning.

Er zijn meer kosten dan alleen een verbouwing

Een verbouwing en vergunning mag iets kosten, maar alleen hiermee ben je er nog niet. Er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en waar budget voor vrijgehouden moet worden. Denk hierbij aan een notaris, makelaar, verzekeringen en de overdrachtsbelasting. Een overdrachtsbelasting is een belasting die je betaalt als je een bestaande woning, vakantiewoning, winkel- of bedrijfspand koopt of verkrijgt door schenking. Als je een huis in eigendom krijgt en dit binnen 6 maanden weer doorverkoopt hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Een voorwaarde hierbij is wel dat de waarde van de woning in de tussentijd niet gestegen is. Deze overdracht gaat meestal via de notaris.

Opknappen is verkopen met winst

Woningen staan in 2020 een stuk minder lang te koop dan voorheen. De woningen vliegen over de toonbank als warme broodjes. Met een professioneel opgeknapte woning verkoop je je huis niet alleen nog sneller, maar kun je ook rekenen op meer winst.

Contact

Heb je zelf nog meer tips voor de renovatie van je woning of ben je benieuwd waar je nog meer op kan letten? Mail dan vooral naar mc@stadswacht.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug. Kan je niet wachten om meer te leren over renovatie, verkopen, beleggen of investeren? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar  020 2612 666 en wij staan je graag te woord.

Leave a Comment

Your email address will not be published.