5 Tips voor een snelle renovatie van je woning

Bij het verkopen van een eigen woning komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie dacht. Misschien wil je de woning wel eerst renoveren voor je hem voor de verkoop aanbiedt. Wat houden verkopen, beleggen, renoveren en investeren eigenlijk in? In deze blogserie lichten wij wekelijks een onderwerp uit waar wij ons dagelijks mee bezighouden. We starten deze serie met gouden tips voor een vlotte renovatie van je woning.

Verschillende soorten woningen vragen ook om verschillende soorten renovaties. Uiteraard is er de jaarlijkse slijtage waarbij onderhoud aan bijvoorbeeld het dak, de elektriciteit of de boiler nodig is. Deze renovaties komen geregeld terug en hier kan je eigenlijk niet omheen om comfortabel te blijven wonen. Daarnaast zijn er renovaties die je uitvoert om de waarde van je woning te laten stijgen

Begin aan de buitenkant

De allereerste indruk die mensen hebben van je woning is die van je voorgevel. Verkleurde, vieze, beschadigde of verouderde buitenmuren kunnen ervoor zorgen dat potentiele kopers sneller afhaken. Een simpele oplossing is vaak het laten schilderen of zandstralen van je gevel. Niet alleen de buitenmuren zijn belangrijk voor een goede eerste indruk. Als je een voortuin hebt, zorg er dan voor dat deze er netjes bijligt. Veel mensen hebben tegenwoordig weinig tijd om hun eigen tuintje bij te houden. Met een onderhoudsvrij plekje waar ze lekker kunnen zitten scoor je punten.

Zorg voor een goede isolatie

Oudere woningen hebben vaak nog originele, enkelvoudige beglazing en het komt geregeld voor dat de kozijnen zijn verouderd of beschadigd. Zonde! Hoogwaardige ramen en deuren doen niet alleen wonderen voor een fris en verzorgd uiterlijk, ook hebben ze een gunstig effect op de energiekosten. Als je energiebesparing als hoofddoel hebt van deze renovatie, zorg dan voor een goede dak-, vloer- en muurisolatie. Hier betaal je meer voor, maar heeft uiteindelijk ook meer positief effect op je rekening.

De focus verplaats naar de keuken en badkamer

De laatste jaren zijn de keuken en badkamer een stuk belangrijker geworden in de koopoverweging van potentiële kopers. Meer dan ooit zoeken we comfort en gezelligheid. Een likje verf, nieuwe douche of een vernieuwde wastafel kan al wonderen doen voor het aangezicht van een badkamer. Zorg er wel voor dat je een tijdloze look uitzoekt wanneer je badkamermeubels vernieuwd. Niet iedereen heeft dezelfde smaak en als je veel investeert in een aparte uitstraling, kan dit kopers afschrikken. Om de waarde van je woning flink te verhogen en de woning aantrekkelijk te maken voor grote gezinnen, kun je overwegen om een tweede badkamer te plaatsen. Deze hoeft zeker niet zo groot als de hoofdbadkamer te zijn en kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zorg er in ieder geval voor dat er verwarming, licht en warm water aanwezig is.

Geef de ruimtes een nieuw doel

Heb je een zolder, berging of kelder waar nu eigenlijk niet zoveel mee gebeurd? Kijk of je deze ruimtes in kan richten als extra slaapkamer, studiekamer of ontspanningsruimte. Als je dit overweegt is het handig om voldoende aandacht aan isolatie en vocht te besteden. Let er wel op dat extra bewoonbare ruimte ervoor kan zorgen dat je meer onroerende voorheffing moet betalen. Je dient je kadastrale inkomen namelijk na elke renovatie aan te geven.

Vernieuw je interieur

Een rustgevende, lichte woning trekt meer potentiële kopers dan een verstoft en donker huis. Zorg er dus voor dat je meubilair goed past bij de uitstraling van de woning en vermijd hierbij felle kleuren en storende stijlelementen. Door rust te brengen in de woning, zien potentiële kopers snel wat voor accenten zij zelf kunnen leggen op bepaalde delen van de woning.

Contact

Heb je zelf nog meer tips voor de renovatie van je woning of ben je benieuwd waar je nog meer op kan letten? Mail dan vooral naar mc@stadswacht.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug. Kan je niet wachten om meer te leren over renovatie, verkopen, beleggen of investeren? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar  020 2612 666 en wij staan je graag te woord.

Leave a Comment

Your email address will not be published.