Sale en leaseback  vastgoed

Wilt u op korte termijn geld vrij maken?  Dan kan sale en leaseback een interessante constructie voor u zijn. U verkoopt als eigenaar uw vastgoed en huurt dit terug

Sale & Leaseback

U kunt bij ons terecht voor een Sale & Leaseback van bijvoorbeeld; Bedrijfspanden zoals een horeca pand, kantoor pand en winkelpanden. Maar ook voor een bedrijfshal of particuliere woning kunnen wij u een Sale en Leaseback oplossing aanbieden.

Snel en goed geregeld
Samen met onze adviseur kunt u een Sales & Leaseback oplossing selecteren die perfect aansluit op uw behoefte. Na beoordeling en acceptatie van uw aanvraag wordt u uitgenodigd om de leaseovereenkomst te ondertekenen. Nadat u de overeenkomst ondertekend heeft ontvangt u per direct het geld op uw rekening.

Hoe werkt Sale & Leaseback

U verkoopt uw vastgoed tegen de overeengekomen koopsom.
U ontvangt dezelfde dag nog het afgesproken bedrag op uw rekening. U kunt dan direct over het geld beschikken.
U betaalt een vast leasebedrag per maand tijdens de leaseperiode.

Veelgestelde vragen

In het huidige economische klimaat, waar – o.a. door de heftige ontwikkelingen op de financiële markt – het lenen van geld bij de bank flink duurder is geworden, kan een Sale & Leaseback uitkomst bieden. Het levert bedrijven eenmalig een cashinjectie op. En door vervolgens ‘off-balance’ te leasen, worden er een aantal ratio’s op de financiële balans gunstig beïnvloed.

De meest voorkomende redenen waarom ondernemers kiezen voor een sale and leaseback vastgoed constructie:

* Vastgoed te gelde maken waarmee zowel de balans- als liquiditeitspositie verbeterd.
* De mogelijkheid om investeringen in de onderneming te doen.
* Het voorkomen van een krediet bij banken of kredietverstrekkers.
* Het bespoedigen van de verkoop van uw onderneming.
* Als pensioenvoorziening voor u, als ondernemer.
* Het direct terughuren van het pand leidt in de meeste gevallen tot een hogere verkoopopbrengst.

De sale en leaseback vastgoed overeenkomst heeft verschillende vormen, waarbij financial lease en operational lease het meest voor komen. Het verschil tussen financial en operational lease is dat bij een financial lease het juridische eigendom van het vastgoed wordt overgedragen aan de koper. Het economische eigendom blijft op de balans van uw onderneming. U bent gerechtigd om het vastgoed te gebruiken. In de financial lease overeenkomst is een clausule opgenomen waarin een zogenaamde koopoptie wordt bedongen. U kunt aan het einde van de overeenkomst het vastgoed voor een laag bedrag terugkopen. Bij de operational lease variant worden het juridische én economische eigendomsrecht overgedragen aan de investeerder. Het is mogelijk om een afkoopsom in de overeenkomst op te nemen.

Bij sale en leaseback kan de leaseovereenkomst twee vormen hebben, financial en operational lease. Uiteraard bent u bij beide lease vormen maandelijkse leasebedragen verschuldigd. De financial lease komt het meeste overeen met ‘huurkoop’. Over het algemeen zijn dan ook de bepalingen uit de “Tijdelijke wet huurkoop onroerende zaken” van toepassing. Na het verstrijken van de leaseperiode heeft u recht om het vastgoed voor een gering bedrag terug te kopen. De operational lease kan het beste vergeleken worden met een huurovereenkomst.

In principe geldt dat voor ieder object een Sale & Leaseback kan worden afgesloten. Uiteraard wel op voorwaarde dat het betreffende object nog een bepaalde boekwaarde vertegenwoordigt en niet al volledig is verouderd. Hoe jonger het object, hoe interessanter het voor de leasemaatschappij is om een Sale & Leaseback af te sluiten. Verder hangt het vooral van de leasemaatschappij zelf af, welke minimale ‘ticket-size’ er wordt gehanteerd. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in zogenoemde ‘small ticket lease’, maar ook bedrijven die enkel grotere transacties doen.

Investeerders hanteren voorwaarden /eisen waar vastgoed aan te dient voldoen om in aanmerking te komen voor een sale en leaseback. Investeerders zijn geïnteresseerd in generiek vastgoed dat op een aantrekkelijke locatie is gelegen. Naast de geschiktheid van het gebouw zelf, is ook de solvabiliteit van uw onderneming voor een potentiële investeerder van groot belang. U gaat immers voor langere tijd huurverplichtingen aan. De investeerder wil weten of u aan de betalingsverplichting kunt voldoen.

Wat wij bieden

KENNIS, KWALITEIT & SERVICE

Direct een bod op uw pand

• Binnen 48 uur na de bezichtiging
• Notarieel goed geregeld
• Snel en discreet

Marktconforme prijs

• Geen makelaarskosten
• Geen voorbehoud betreft financiering
• Altijd kosten koper

Vlotte & discrete afhandeling

• 24/7 Bereikbaar
• Verkoop met evt. terug huur optie
• Binnen 7 dagen tekenen akte

Expertise

• Uitstekende reputatie
• Jarenlange ervaring
• Integere bedrijfscultuur
• Diverse referenties op aanvraag

Verstuur een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons adres

Baarsjesweg 275
1058 AD Amsterdam

Telefoonnummer

020-2612666

e-mail

info@stadswacht.nl